Vizija

Obzirom na svoju dugogodišnju tradiciju, i dalje biti cijenjen i poželjan partner u zemlji i svijetu poznat po izvrsnosti vođenja investicijskih projekata.

Misija

Poslovati na načelima poslovne izvrsnosti, stvarajući dodanu vrijednost za naše radnike, dioničare, poslovne partnere i društvene zajednice u kojima poslujemo.
Stvarati visoke standarde gradnje i opremanja te kontrolom kvalitete usluga i proizvoda osigurati zadovoljstvo naših klijenata.

Razvijati dobavljački lanac koji posluje u skladu s načelima održivog razvoja i na taj način pridonositi prosperitetu Republike Hrvatske i regija u kojima poslujemo.
Voditi računa da je naš održivi razvoj u skladu s interesima zajednica u kojima poslujemo.
Biti poželjan poslodavac koji stalno razvija znanja i vještine svojih radnika.

Društvena Odgovornost
Ingra ima važnu ulogu u razvoju zajednica u kojima posluje te društva u cjelini.

Karijere
Najveća vrijednost svake kompanije, jesu njezini zaposlenici.

Mediji
Mediji, galerije i datoteke za preuzimanje na jednome mjestu.

Investitori
Financijske i ostale informacije o poslovanju Ingra grupe za investitore.

O nama

INGRA d.d. tvrtka za izgradnju investicijskih objekata, uvoz, izvoz i zastupstvo osnovana je 1955., kao izvozna zajednica tadašnjih velikih proizvođača u elektro i strojogradnji s namjerom da oko sebe okupi pojedine grupacije kako bi za njih organizirala izvoz i investicijsku izgradnju u svijetu. U više od 50 godina svog djelovanja, INGRA je izvela radove u više od 30 zemalja svijeta na više od 100 energetskih objekata kao što su hidroelektrane, pumpne stanice, centrale i slično te više od 700 različitih projekata kao što su tvornice, hoteli, turistički kompleksi, bolnice, mostovi, ceste.

Danas INGRA djeluje kao dioničko društvo koje je, uz investicijsku izgradnju kojom se bavi od osnutka, proširilo svoje djelatnosti na stanogradnju, turizam, osobito nautički turizam, cestogradnju i druge prateće djelatnosti. Dionice INGRE kotiraju na Službenom tržištu Zagrebačke burze.

U posljednje vrijeme INGRA se na domaćem tržištu pojavljuje i kao investitor u građevinskom sektoru. I u ovom segmentu nastavljamo smjerom svoje poslovne politike, a to je neprikosnovena kvaliteta.

Naš je cilj pružiti maksimum kvalitete u tržišnim uvjetima, kako u pogledu klasičnih građevinskih tehnologija tako i u segmentu dodatnih tehnoloških rješenja višeg standarda. Pozicionirani smo ne kao proizvođač ”kvadrata”, već kao tvrtka koja nameče standarde i pravi jasnu razliku između sebe i graditelja bez tradicije, jasne koncepcije i konačno upitne kvalitete

Povijest

INGRA d.d. osnovana je 18. veljače 1955. godine kao poslovno udruženje tada največih i najznačajnijih poduzeća sa svrhom objedinjavanja i zajedničkog nastupa u inozemstvu. Od samog početka, INGRA je nudila i izvodila velike investicijske projekte kao što su velika energetska i industrijska postrojenja, a gradila je i velike turističke komplekse, hotele, bolnice i slične kapitalne objekte po sustavu “ključ u ruke”. U više od 50 godina svoga postojanja, INGRA je izvela više od 700 investicijskih objekata u više od 30 zemalja svijeta. INGRA, danas u svijetu dobro prepoznatljiv brand, zahvaljujući svojoj tradiciji i dugogodišnjoj prisutnosti na tržištima koje obrađuje, uspjela je zadržati i proširiti većinu svojih tržišta te otvoriti i neka nova.

Tradicionalna tržišta INGRE uključuju, između ostalih, tržišta Njemačke, Rusije, Ukrajine, Alžira, Libije, Sudana, Nigera, Nigerije, Iraka, Irana, Jordana i Sirije, na kojima je INGRA kontinuirano aktivna.

Primjera radi, INGRA je u Alžiru prisutna već 30 godina te je u tom periodu izgradila mnogo značajnih projekata. Zahvaljujući svojim dosadašnjim referencama na tom tržištu, INGRA i dalje ostaje prisutan i prepoznatljiv partner. U Njemačkoj INGRA je prisutna gotovo od samog početka svog poslovanja, a danas, u okviru GIU INGRA-DET objedinjuje oko 40 hrvatskih društava koji po sustavu kontingenata rade u Njemačkoj. Preko ovog društva INGRA danas objedinjuje više od polovice hrvatskog kontingenta. INGRA sustavno obrađuje i ostala tržišta već čitav niz godina.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, kada su u Hrvatskoj nastupile ne samo pravne već i političke promjene, INGRA je prošla niz statusnih transformacija, od pretvorbe i privatizacije do kotacije javnih dioničkih društava. Danas je INGRA potpuno privatizirano dioničko društvo, u većinskom vlasništvu malih dioničara.

U poslovnom smislu, INGRA se kontinuirano prilagođavala promjenama na tržištu i usklađivala svoje aktivnosti u skladu s tim promjenama. Tako se sredinom devedesetih prošlog stoljeća okrenula tržištu Hrvatske, koje je obuhvaćeno posljedicama rata, vapilo za obnovom infrastrukture i proizvodnje. INGRA sudjeluje u izgradnji autocesta u Hrvatskoj, najvećem građevinskom i infrastrukturnom projektu u zemlji, bila je glavni izvođač radova na izgradnji telekomunikacijske mreže za operatera VIPNet, a svoju je osnovnu djelatnost uspješno spojila i s razvojem turizma kroz rekonstrukciju i obnovu hotela na dubrovačkom području.
INGRA i danas spaja investicijsku izgradnju s potrebama gospodarskog razvoja u Hrvatskoj, pa tako vodi program izgradnje marina i lučica na dubrovačkom području u suradnji sa županijom Dubrovačko-neretvanskom, a nositelj je i prvog greenfield projekta u sektoru turizma u Hrvatskoj u formi javno-privatnog partnerstva s Općinom Posedarje. INGRA i danas intenzivira poslovne aktivnosti na tržištu Republike Hrvatske, prvenstveno u okviru projekta izgradnje autocesta te nastavkom i proširenjem djelatnosti vezanih za turističke djelatnosti.

2004. godine INGRA je zakoračila i u stanogradnju u Hrvatskoj te je započela građenje stambeno-poslovnog kompleksa u Zagrebu, u Ilici, pa potom i izgradnju urbanih vila na Srebrnjaku. Djelatnost stanogradnje INGRA širi i na područje Dubrovačko-neretvanske i Primorsko-goranske županije te Istre.

Uprava

Danko Deban
predsjednik Uprave

Dinko Pejković
član Uprave

Nadzorni Odbor

Mario Aunedi Medek
predsjednik Nadzornog odbora

Mladen Markoč
zamjenik predsjednika Nadzornog odbora

Stjepan Mesić
član Nadzornog odbora

Franjo Herceg
član Nadzornog odbora

Ivan Škegro
član Nadzornog odbora

Ante Armanda
član Nadzornog odbora

Damir Delišimunović
član Nadzornog odbora

Brane Golubić
član Nadzornog odbora

Zainteresirani ste za suradnju?